Csupán egyetlen kattintás az adatmódosítás!

A legújabb MiniCRM-ünk segítségével az ügyfeleink részére kiküldött emailek tartalmában már olyan linkeket – úgynevezett adatmódosító hivatkozásokat – is elhelyezhetünk, amelyek, ha rákattintanak azokra a címzettek, automatikusan módosítják az érintett ügyfelekhez tartozó adatlapok bizonyos adatait.

Adatmódosító hivatkozások a MiniCRM-ben

Rendszerünkben ezen adatmódosító hivatkozások – az űrlapokhoz hasonlóan – modulonként hozhatóak létre. A kiküldött linkek segítségével ügyfeleink tehát egyetlen klikkeléssel átállíthatják az adott modulon belüli adatlapjaikon a különböző mezők értékeit az – általunk – meghatározott értékekre.

Az egyetlen kattintással végbemenő, gyors adatmódosítás során természetesen előre beállított, státusz és/vagy csoport alapú automatizmusok is elindulhatnak, amiknek köszönhetően ügyfeleink további hasznos információkat, munkatársaink pedig újabb teendőket kaphatnak automatikusan, emberi beavatkozás nélkül.

Státusz beállítás adatmódosító linkre kattintás esetén

Tegyük fel, hogy cégünk a következő hónap elejétől szeretne szakmai előadásokat is tartani, amire meg kívánjuk hívni ügyfeleinket és partnereinket. Ehhez MiniCRM rendszerünkben fel is vesszük az Ügyfelek modulon belüli adatlapokhoz az Előadás dobozunkba a Szakmai mezőt, és meghatározzuk annak 2 lehetséges értékét, vagyis hogy az adott ügyfél részt kíván-e venni, vagy nem óhajt részt venni ezen szakmai előadásunkon.

Az adatmódosító linkkel módosítható adatlap mező

Miután az – adatmódosító linkkel módosítható – adatlap mező már a rendelkezésünkre áll, neki is láthatunk, hogy elkészítsük a szükséges adatmódosító hivatkozásunkat MiniCRM-ünkben. Amint adatmódosító hivatkozásunkban kiválasztottuk a megfelelő státuszt és az email sablont, valamint beírtuk a köszönő oldal url-t, rögtön meg is kezdhetjük a megfelelő mező-érték párok beállítását, vagyis a mi esetünkben a Szakmai mező és a Részt kíván venni érték rögzítését.

Mező értékének beállítása új adatmódosító hivatkozásnál

Mint látható, az adatmódosító hivatkozás hasonlóan működik, mint a rejtett mezőket tartalmazó űrlap, ám az űrlappal ellentétben a MiniCRM-ünkben összeállított – adatmódosító – hivatkozást nem a weboldalunkon kell elhelyeznünk, hanem valamely email sablonunk tartalmában.

Az email sablonba beilleszthető adatmódosító link

Miután tehát felvettük a módosítani kívánt mezőket és beállítottuk a megfelelő mező-érték párokat, azaz a hivatkozás – rejtett – mezőit, valamint azok értékeit, egyszóval miután igényeink szerint elkészítettük a szükséges adatmódosító hivatkozásunkat, máris beilleszthetjük annak linkjét az ügyfeleink részére kiküldeni szándékozott email sablonunkba.

Adatmódosító link elhelyezése az email sablonban

Megfelelő szöveges és képi környezetben helyezve el az adott linket, kiküldött emailek segítségével, munkatársak bevonása nélkül, közvetlenül ügyfelek által valósíthatjuk így meg az adatlap mezőinek helyes beállítását.

Ez pedig a mi példánkban azt jelenti, hogy ha az ügyfél a számára kiküldött emailben rákattint az adatmódosító linkre, akkor az ügyfél adatlapján automatikusan beállításra kerül a Szakmai mezőben a Részt kíván venni érték. Vagyis az adatmódosító hivatkozásnak köszönhetően ügyfeleink már egyetlen kattintással vissza tudják igazolni a következő hónap elején induló szakmai előadásunkra vonatkozó részvételi szándékukat.

A kiküldött email tartalma

A rendszer ezen funkciójának köszönhetően immáron tehát ügyfeleinkre bízhatjuk a – csupán egyetlen klikkeléssel járó – adatmódosítást is. Ezáltal pedig – levéve vállunkról a terhet – időt és energiát spórolhatunk meg, miközben tovább növel(het)jük MiniCRM-ünk rugalmas adatkezelésének hatékonyságát.