Hová tűnnek a hírleveleim? GMail felhasználók figyelem!

GMail Logo

Céges és privát GMail felhasználóként mostanában feltűnt, kedvenc hírleveleim egy ideje “eltűntek” a szemem elől. A Google ugyanis új funkciókkal bővítette szolgáltatását, így a beérkező leveleinket már automatikusan szortírozza.

Bizonyára minden GMail felhasználó észrevette már, hogy megjelent 5 új fül a GMail-jében: Az Elsődleges üzenetek mellé bekerült egy Promóciók fül is az üzletek, ajánlatok és egyéb marketing jellegű emailek részére.

GMail Logo

Mit jelent ez azoknak, akik hírleveleznek?

Jó eséllyel az Ő hírleveleik is ebben a Promóciók mappába fognak landolni, emiatt nagy eséllyel kevesebben fogják megtalálni, elolvasni azokat. Ennek eredményeképpen pedig jóval kevesebb lesz a megnyitási és átkattintási aránya ezeknek a kampányoknak. (A MiniCRM-ből kiküldött email kampányoknál ezt érdemes figyelni a az Email riportokban.)

Elgondolkodtam azon, ha én nem kapom meg azokat a hírleveleket, amikre feliratkoztam, akkor a mi ügyfeleink MiniCRM-ből indított email kampányai is ugyanígy járhatnak.

Mit tehetünk, ha szeretnénk ezt elkerülni?

Jelenleg erre egy mód van: a címzettnek magának kell beállítani a saját GMail-jében, hogy a mi emailünk ne a Promóciók mappába érkezzen meg, hanem az Elsődleges üzenetek közé. Próbáljuk meg felhívni rá figyelmüket más csatornákon (pl. blog, Facebook stb..).

Mi lett a MiniCRM-től kapott leveleimmel?

A GMail új fejlesztése miatt az is előfordulhat, hogy az Önnek küldött fontos MiniCRM levelek is ebbe a kevésbé észrevehető Promóciók mappába kerülnek. Ha azt szeretné, hogy ezek az emailek újra az Elsődleges üzenetek közé érkezzenek, néhány kattintással megteheti:

  1. Kattintson a Promóciók mappára.
  2. Húzza át a levelet az Elsődleges üzenetek mappába.
  3. Kattintson az “Igen”-re a megjelenő sárga ablakban.

Gmail promóciók mappa

Ha azt szeretnénk, hogy a GMail egyetlen emailünket se szelektálja, akkor egyszerűen kikapcsolhatjuk ezeket a mappákat a Beérkező levelek beállítások oldalon, ezután a régi Beérkező levelek mappánk fog csak látszódni.

GMail mappák kikapcsolás