A 10 legjobb Facebook elemző szoftver

A Facebook a második legnépszerűbb márka volt 2013-ban Magyarországon, havonta 5 millió ember használta az oldalt aktívan. Így aztán ésszerű, ha vállalkozásodat Facebookon keresztül is próbálod népszerűsíteni.

Azonban ahhoz, hogy valóban hatékony legyen a marketing, mérni kell az elért eredményeket. A Facebookba beépített elemző szoftver nem nyújt teljeskörű szolgáltatást, ezért a Buffer Blog összegyűjtött 10 hasznos Facebook elemző szoftvert.

facebook_10

1. Agora Pulse

Mit tud?

Összegyűjt minden információt, amit tudnod kell Facebook (és Twitter) oldaladról. Segítségével megtervezheted például a bejegyzésed posztolásának az időpontját, de kampányok levezénylésében is hasznos lehet. A kampány pedig lehet akármi: fotóverseny, kuponos akció, szavazás, nyereményjátékok, tesztek, kvízek, sorsolásos játékok.

Mennyibe kerül?

A próbaverzió ingyenes, a havidíjas előfizetés pedig €29-nál kezdődik.

2. EdgeRank Checker

Mit tud?

Az ingyenes verzió grafikonon jeleníti meg a fontos információkat, hogy a vizuális típusúaknak is kedvezzenek. Azt például, hogy a rajongók mikor vannak online, egy hőtérképen ábrázolja. A fizetős verzió javaslatokat is tesz, hogy min tudsz javítani, hogy az oldalad még sikeresebb legyen.

Mennyibe kerül?

Az egyszerűsített verzió ingyenes, a havidíjas előfizetés $15-nál kezdődik (amit két hétig ingyen lehet tesztelni)

3. Short Stack

Mit tud?

Nagyszerű segédeszköz kampánytervezéshez és kivitelezéshez. Ha gyorsan akarsz összerakni valamit, válaszhatsz sablonokból, de magad is felépítheted kampányodat az alapoktól kezdve egy vizuális szerkesztőablak segítségével.

Mennyibe kerül?

Ebből is van egyszerűsített, ingyenes verzió, illetve $29-tól kezdődő, összetettebb csomag is.

4. Facebook Page Barometer

Mit tud?

Segítségével kiderítheted, hogy mennyire egészséges a Facebook oldalad, és ez mit jelent más, hasonló méretű oldalakhoz képest. Statisztikákat készít arról, hogy hány rajongót ér el egy-egy posztod, hány emberből váltott ki valamilyen reakciót (lájk, komment, megosztás), milyenek a visszajelzéseid, stb.

Mennyibe kerül?

Ingyenes.

5. AgoraPulse Contest

Mit tud?

Az AgoraPulse egy verziója, ami kifejezetten a nyereményjátékokra koncentrál. Miután engedélyezed a szoftvernek, hogy hozzáférjen a Facebook oldaladhoz, kipróbálhatsz 3 különböző nyereményjátékot, hogy kiderüljön, melyik működik a legjobban az oldalad számára, melyik mennyi és milyen reakciót vált ki a rajongóidból.

A nyereményjátékok lehetnek:

  • sorsolásos: véletlenszerűen kiválasztasz valakit, aki lájkolta vagy kommentálta a bejegyzésedet
  • kvíz: kiválasztasz egy nyertest, aki helyesen válaszolt az általad feltett kérdésre
  • fotóverseny: a rajongóid egy fényképpel kommentálják a felhívásodat, és az nyer, akinek a képét a legtöbben lájkolták

A szoftver eltárolja a korábbi nyertesek nevét arra az esetre, ha nem szeretnéd, hogy egy ember többször is nyerjen.

Mennyibe kerül?

Ingyenes.

6. Conversation Score

Mit tud?

Regisztráció nélkül megmutatja, hogy egy Facebook oldal mennyire népszerű a rajongók körében: hogy teljesít, mennyire befolyásos, és a rajongók mennyire kommunikálnak az oldallal. Ha érdekel bármelyik Facebook rajongói oldal pontszáma, egyszerűen csak másold be a linkjét a Conversation Score oldalára. Így aztán megtudhatod, hogy hogy állsz a konkurenciához képest.

Mennyibe kerül?

Ingyenes.

7. Likealyzer

Mit tud?

Hasonlóan működik, mint a Conversation Score. Megmutatja, hogy a kérdéses Facebook oldal mennyire működik jól, melyik területek szorulnak fejlesztésre. Ez a szoftver sem igényel regisztrációt, csak be kell illesztened a linket a megadott helyre.

Mennyibe kerül?

Ingyenes.

8. FanPage Karma

Mit tud?

A listában szereplő szoftverek közül ez adja a legrészletesebb elemzést a rajongói oldaladról. Az ingyenes verzióval kérhetsz egy teljeskörű jelentést, amiben szerepelnek a posztok dátumai, azoknak befolyása, a rajongók reakciójának milyensége és mennyisége, a felhasznált taggek, az oldal általános teljesítménye, stb.

Mennyibe kerül?

Két hétig ingyenes, a havidíjak pedig €49-nál kezdődnek.

9. Postplanner

Mit tud?

A szoftver segítségével megkeresheted a Facebookon hirtelen népszerűvé vált (viral) posztokat, amiket aztán te is kitehetsz a saját oldaladra. A szoftver tervezői saját bevallásuk szerint ezzel a módszerrel 3 millió emberhez juttatták el egyik bejegyzésüket, amikor az oldaluknak csak 59.000 rajongója volt.

Mennyibe kerül?

A próbaverzió, mint mindig, itt is ingyenes, illetve $29-tól kezdődik a havidíjas csomag.

10. Pagemodo

Mit tud?

Segítségével egyedi füleket hozhatsz létre a profilodon, megkönnyíti a nyereményjáték-kampányok szervezését, megtervezheted a borítóképedet, ütemezheted a bejegyzéseid posztolásának időpontját, stb.

Mennyibe kerül?

A próbaverzió ingyenes, a havidíjas csomagok $3.75-tól kezdődnek.