2 ropogósan friss funkció

1. Mit kezdj egy céghez vagy személyhez kötődő dokumentummal?

Veled is előfordult már, hogy egy keretszerződést vagy külön megállapodást akartál egy konkrét céghez vagy személyhez feltölteni? Eddig kicsit macerásan ugyan, de megoldottad az általános adatlapon vagy teendőben. Mivel szívügyünk, hogy felhőtlen, felhő alapú életet élj a MiniCRM-mel, ezért:

mostantól már kötheted konkrét céghez vagy személyhez is ezeket a fájlokat.

Nézzük, hogyan…


Használhatod az új file mezőt a cég és a kapcsolattartó adatlapján is, de van néhány dolog, amire figyelned kell:

  • PDF-et itt generálni nem lehet, csak már meglévő fájlokat tudsz feltölteni számítógépről.
  • Ügyfélelőzményként nem fogod megtalálni a korábban feltöltött információkat, csak a mező szekcióból tudod használni őket (feltöltés vagy letöltés).
  • Ha emailben szeretnéd elküldeni a személyhez csatolt fájlt, akkor ezt változóval könnyen megteheted. Azonban a rendszer automatikusan azt a személyt fogja kiválasztani, aki legelsőként lett a kártyához csatolva (nem biztos, hogy ő az “elsődleges kapcsolattartó”!).

Ezeket az eseteket kivéve, úgy használhatod, mint a klasszikus file csatolás mezőt.  Próbáld ki elsőként!

2. Még fontos számodra az Excelből importálás? Akkor figyelj!

Eddig kutyaszorítóban érezted magad, ha Excelből kellett importálnod, mert csak tökéletes sorokat tudtál átemelni a MiniCRM-be, és az esetleges hibáidra nem figyelmeztetett senki? Ez most 1 csapásra megoldódik, itt a fény az alagút végén:
a megengedő importálás.

Mikor használd a bakiszkennert?
Ha tudod, hogy nem hibamentes az Excel táblázatod, de nincs időd átbogarászni az adatokat. A rendszer mostantól így is készít belőlük adatlapot, és jelzi számodra, hogy hol talált problémákat.

Hogyan?
Importálásnál már két gombot találsz, a régi módszert a “komplett sorok importálása” jelenti, az új funkciót pedig az “importálható sorok betöltése” gombra kattintva érheted el. Ha így töltöd be az adatokat, akkor az alábbi két üzenettel találkozhatsz:

  • Hibaüzenetek: Ha stop táblát látsz, akkor azokat a sorokat nem tudta importálni a rendszer. Olyan problémát jelez, ami a kötelező mezőben van, pl. rosszul írtad a cégnevet.
  • Figyelmeztetések: Ha felkiáltó jelet látsz, az azt jelenti, hogy a mezők üresen maradtak és neked kell kitölteni őket a rendszerben. Ez pedig bármely más, nem kötelező mezőben jelentkező problémát jelez.