Hogyan segít a Jövőkép a milliárdos szint megugrásában – Kiss Nikoletta és Vásárhelyi Botond

Cégépítők - Kiss Nikoletta és Vásárhelyi Botond

“Ez tényleg olyan mint egy házasság, a válás is szóba kerül olykor.” – Kiss Nikoletta a Palmsped Cargo Kft. ügyvezetője 20 éve, és a kezdetektől tulajdonostársával építik a céget, amely mára elérte a milliárdos bevételt. A súrlódások és a viták természetesek, de alapvetően kiegészítik egymást üzlettársával amiről sokáig azt hitte, hogy Magyarországon ez a természetes. A cég fejlődéstörténetében természetesen voltak nagy hullámvölgyek, ráadásul milliárdos cégként már külső segítséget is kénytelenek voltak igénybe venni az újabb kihívások leküzdéséhez.

“Ha nem ugyanaz az élettörténet, akkor nem fog működni a társas vállalkozás”Vásárhelyi Botond a szintén milliárdos Lighting Solutions ügyvezető tulajdonosa, aki az édesapjával közös családi cégből vált ki, amikor nem tudták megugrani a generációváltás okozta kihívásokat. Azóta a régi családi cég, és az általa a nulláról épített vállalkozás is szárnyal, mindketten elérték a milliárdos bevételt, de Botond cége eljutott egy szintre, ahol szintén külső segítségre volt már szüksége.

A Cégépítők Podcastben Egerszegi Krisztián ezúttal két olyan cégvezetővel beszélget, akik egyaránt elérték már a milliárdos küszöböt, de külső segítségre, más nézőpontra volt szükségük, hogy tovább fejlődjenek. Milyen a társas vállalkozások helyzete Magyarországon? Milyen esélyei vannak a folyamatos növekedésre egy vállalkozásnak, ha legalább két döntéshozó áll az élén? Miért nem tudnak tovább fejlődni több évtizedes cégépítői tapasztalattal azok, akik már a milliárdos bevételt is meghaladták?

Ezekre a kérdésekre, sőt még ennél is többre választ ad a Cégépítők Podcast legújabb adása, amelyben a nulláról felépített milliárdos cégek életébe is bepillantást nyerhetünk:

  • Kiss Nikoletta és Vásárhelyi Botond két olyan cégépítő, akik mindketten üzlettárssal kezdték a vállalkozást, de másmilyen felállásban érték el a milliárdos bevételt. Egerszegi Krisztián a Cégépítők Podcast legújabb adásában velük beszélget a milliárdos és társas vállalkozások legnagyobb kihívásairól.
  • Nikoletta kiesett a cég operatív működéséből, amikor édesanya lett. Ez pedig gyökeres változásokat, nagy fordulatokat hozott a cég életében. Mi történt és hogyan reagálták le ezeket a helyzeteket?
  • Botondék tervezett működéssel dolgoznak, ehhez nagyon precíz folyamatok kellenek. De ki a Lighting Solutions ügyfele, kik számítanak a fő vásárlóknak?
  • Hogyan zajlott a Palmsped Cargonál a növekedéssel együtt járó vezetői feladatok átadása? Milyen minták és tapasztalatok segítették Nikolettát, miben hibázott és végeredményben milyen hosszú folyamat volt ez?
  • Miben segített Botondnak a mentor, mi volt az a külső nézőpont, amit igazából azonnal tudott használni a cégépítés folyamán? Hogyan vélekedett a tulajdonos a cég jövőképéről és az alkalmazottakról a mentorálás előtt és után?
  • Milyen kellemetlen helyzetek voltak a Palmspednél akkor, amikor Nikolettáék elhatározták, hogy csak olyanokkal szeretnének együtt dolgozni, akik azonosulnak az értékeikkel? Hogyan adja át Botond a csapatának a saját gondolatait, hogy ők is tudják, merre és hogyan halad a cég?
  • Alapvetőnek tűnhet, de Nikolettáéknál a célpiac (újra)meghatározása is nagy fordulat volt. Hogyan “ellenőrzik”, hogy a kollégák mennyire tudnak azonosulni az értékekkel, és valójában mennyire dolgoznak ezeknek szellemében?
  • Ha a cégépítők visszagondolnak a vállalkozói életútjukra, akkor mi lenne az az egy dolog, amit kiemelnének jó tanácsnak?

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Megcéloznád te is a milliárdos bevételt? Ehhez elsősorban rendezettség és hatékonyság szükséges. Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.