Számlázz.hu integráció

Ezzel a megoldással lehetőséged van a MiniCRM rendszeredben elkészített ajánlatod alapján a Számlázz.hu felületre 2 kattintással átküldeni a szükséges adatokat, hogy a számlázást azon tudd folytatni.

Az integráció célja, hogy a számla kiállításhoz szükséges adatokat szinkronizálja a MiniCRM és a Számlázz.hu oldal között, hogy megkönnyítse a számla kiállítását és ne kelljen mindkét platformon ugyanazokat az adatokat rögzítsd ezzel időt spórolva meg Neked.

Hogyan tudom bekapcsolni az integrációt?

Az integráció bekapcsolásához szükséges: Számlázó + készletkezelő termék, továbbá a REST API + XML szinkronizáció. 
  1. Abban az esetben ha nem lenne a rendszeretekhez hozzáadva az Ajánlat termék ezt pótold a folyamat elkezdése előtt.
  2. Miután sikerült hozzáadnod az ajánlat terméket a „Mezők testreszabása” menüpontra kattintva a Számlázz.hu díjmentes kiterjesztésünket kell bekapcsold VAGY 3 mezőt kell felvenned kézzel(2 szöveges mezőt és 1 szövegdobozt). A felvett adatlapi mezőket át kell nevezned a kép alapján. A folyamat manuális elvégzéséhez a következő súgó oldalunk fog segíteni.

Számlázz.hu kiterjesztés elérése:

VAGY mezők kézzel történő felvétele:

3. Az integráció bekapcsolásához a bal oldali menüsávban a Beállítások, ezen belül az Integrációk menüpontra kell kattintanod. Az integrációk közül a Számlázz.hu-t kell kiválasztanod a legördülő menüből.

Abban az esetben ha a következő hibaüzenet fogad kérlek vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal a help@minicrm.hu email címen.

4. Az integráció beállításaiban 2 fontos dolgot kell beállítanod egyrészt a 2 platform közötti összekötést biztosító API tokent kell megadnod, másrészt pedig mezők párosítását kell ellenőrizned. 

Az API tokent az oldal felső részében kell beállítanod. Ezt a tokent a Számlázz.hu felhasználódba lépve tudod generálni a hivatalos leírás szerint

Fontos, hogy itt tudod megadni azt is, hogy Proforma-t vagy Számlát szeretnél kiállítani az ajánlatból.

 

A következő részben a számla linkjéhez, sorszámához vagy a sikertelen küldés után érkező hibaüzenetnek kell megfeleltetned a mezőket. Továbbá

itt van lehetőséged megadni, hogy az ajánlatod milyen státuszban kerüljön átküldésre a Számlázz.hu felületére. Új státuszt is van lehetőséged létrehozni a következő videónk segítségével.

 

5. Miután mindennel megvagy a jobb felső sarokban található Mentés gombbal van lehetőséged aktiválni az integrációt.

Minden MiniCRM rendszerbe csak 1 Számlázz.hu integráció köthető be!