Űrlap problémák szélsőséges esetei

Ingyenes vagy CMS oldalak esetében előfordulhat, hogy technikai okok miatt nem elég a MiniCRM által generált rövid script beillesztened a weboldalba. Ezekben az esetekben a segítségedre lesz ez a leírás.

Hiányzó FormHash paraméter:

Ha CMS oldalad van( pl.: WordPress, Drupal, Joomla stb. ), előfordul, hogy a rendszer kiveszi a form elemre tett extra paramétereket, ezért az űrlap beillesztését követően, a kitöltést véglegesítő gomb megnyomása után a következő hibaüzenetet kapod:  „A kérésben nem található FormHash paraméter! Ennek lehetségesoka, hogy a minicrm.js nem tudott betöltődni az oldalon, vagy az űrlap nem tartalmaz FormHash mezőt.”

A probléma orvoslásához szükséges némi fejlesztői ismeret!

  • A MiniCRM-es űrlap elkészítése után, használd a hosszú scriptet a beillesztéshez, amit a ”Részletesebb leírás itt” lehetőségre kattintva találsz.
  • Egy “MiniCRM_FormHash” nevű rejtett mezőben pótold a hiányzó azonosítót a példához hasnonló módon:
<form> <input type="hidden" name="MiniCRM_FormHash" value="21553-28eao3zn2t1mibmyhksj">

Bővebben itt találsz leírást: http://homokozo.minicrm.hu/atalakitott.html

Ha JavaScript-ből szeretnéd meghívni, használd ezt a példa fájlt:  https://r3.minicrm.hu/1/Download/S3/?t=doc&inline=1&e=1ww6v0e5av0s8rcbq7ly

Kapcsolat azonosítás probléma:

Ez a hibaüzenet: “Nincs megadva cégnév vagy email cím” abban az esetben fordul elő, ha adatmódosító űrlapot szeretnél használni. Néhány oldalnál előfordul, hogy technikai okokból ezt sajnos nem lehet megoldani a weboldaladra kihelyezett űrlap segítségével.

Ebben az esetben a következő megoldást javasoljuk:

  1. Az adatmódosító űrlap rövid scriptjét másold ki, majd vágd le az elejéről a “kérdőjelig” tartó részt, a végéről pedig a “ ‘ “ utáni tartalmat, a képen látható módon.

2. A megmaradt részt illeszd be a “kötőjel” után a következő URL részletbe: https://r3.minicrm.hu/Form-
Végeredményben hasonló módon fog kinézni:” https://r3.minicrm.hu/Form-37645-2r9u4hs81g2ig4l232a6 „

3. Az így elkészült URL-t illeszd be a “Köszönőoldal url” mezőbe, vagy használd sablonban adatmódosításra ha partnereidtől további adatokat szeretnél bekérni.