„Vállalkozóként minden döntésedért 100%-ban te vagy a felelős“ | Surányi Ferenc & az MI Club story

Surányi Ferenc - MI Club - Cégépítők podcast

Vannak azok az emberek, akik már kisgyerekként tudják mivel akarnak foglalkozni. A mostani podcast adásunk főszereplője, Surányi Ferenc, az MI Club alapítója is ilyen volt. Már általános iskolában is kristálytiszta válasza volt arra az örök klasszikus kérdésre, hogy “mi leszel, ha nagy leszel?”, amire ő egyből rávágta, hogy vállalkozó.

Persze az élete és munkássága nem ment ennyire egyszerűen. Inkább hasonlít egy extrém hullámvasúthoz, viszont olyan tanulságokat rejt, amiből minden vállalkozó – legyen kezdő, vagy a cégépítésben már jártasabb – tanulni tud.


 

Feri kezdetben csak el akart végezni egy szuper főiskolát. Egy új hifi vásárlása és egy nem várt érdeklődés-hullám indította el őt a tényleges vállalkozóvá válás útján. A hifikkel való kereskedésből egy nagy árbevételű cég nőtt ki magát. Fejlődésének kulcsa pedig az a problémamegoldási képessége lett, ami később az összes többi vállalkozásának is a mozgatórugójává vált. 

Az ő célja mindig az volt, hogy olyan céget építsen fel, amely nélküle is tud működni. Ehhez neki közel 20 évre volt szüksége, de most olyan tippeket, trükköket árul el, amellyel drasztikusan leredukálhatod ennek a vágyott célnak az eléréséhez szükséges időt. Hogy hogyan, ahhoz hallgasd meg az adásunkat!

Kérdések, amelyekre választ kapsz a mai adásból:

  • Miért választotta Feri a vállalkozói létet?
  • Hogyan indult az első vállalkozása?
  • Milyen hibákat követett el és hogyan tudott onnan felállni?
  • Milyen önismeretre kell ahhoz szert tenni, hogy felül tudjunk kerekedni a hiányosságainkon és javítani tudjunk azokon?
  • Hogyan tud valaki tanácsadói vállalkozást elindítani, mi kell ennek sikerességéhez?
  • Hogyan tudod kezelni azt, hogy mindenért a vállalkozó a felelős?
  • Hogyan kell folyamatokat és szolgáltatásokat fejleszteni, milyen mindset kell hozzá?
  • Mikor és milyen folyamatokat érdemes automatizálni bizonyos cégtípusoknál?
  • Hogyan lehet eljutni oda, hogy nem kell személyesen részt venned a céged életében?

Ha szeretnél egy igazi sikersztorin keresztül közelebb kerülni a sikeres cégépítés hogyanjához és megtudni, mire érdemes odafigyelni, akkor tanulj és inspirálódj igazi cégépítőkkel!

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
Google Podcast: kattints ide

 

Ne hagyd ki az EXTRA tartalmat sem, ahol olyan tippeket, best-practiceket és ajánlásokat kaphatsz a vendégektől, amik nekik bevált módon segíteni tudtak a sikeres cégépítésben. 

Az extra tartalomban Feri arról fog mesélni, hogy hogyan tudunk egy hatékony és eredményes kontrolling rendszert kiépíteni, ami szerinte olyan, mint a “titkos fűszer”. Ha jól építed fel kontrolling folyamataid, akkor már csak azzal kell foglalkoznod a cégedben, amivel valami baj van, de nem a tűzoltás szintjén, hanem előre látva a folyamatokat. ?

 

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából a Brocasterz Stúdióban történik, az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.