Leiratkozások megkülönböztetése

Sok esetben előfordulhat, hogy egy címzett nem szeretne egy adott témában levelet kapni, viszont a leiratkozás minden tömeges levélre vonatkozik, és ezt alap esetben nincs lehetőség megkülönböztetni.

Ha szeretnéd mégis nyomon követni, hogy ki-miről szeretne leiratkozni, kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Kattints egy kapcsolattartó nevére, majd a személy adatlapján kattints a  testreszabás ikonra, és válaszd a “Mezők testreszabása” lehetőséget.
  2. Hozz létre egy “új jelölönégyzetek” mezőt ( jobb oldalról húzd be egy tetszőleges dobozba, vagy hozz létre neki egy új dobozt), majd a villáskulcs  ikonra kattintva szabd testre.
  3. Itt add meg a jelölőnégyzet nevét (pl. Leiratkozás XY-ról) , a választási lehetőségeket távolítsd, el majd mentsd el. ( mentés előtt érdemes bepipálni a “Csak olvasható mező” lehetőséget, így ezt a mezőt csak a címzett tudja “bepipálni” ) 
  4. Kattints az aktuális termék melletti “nyílra” majd az “Űrlapok” lehetőségre, itt pedig kattints az “Új űrlap” gomb melletti nyílra, majd válaszd az “Új adatmódosító link” lehetőséget.
  5. Az adatmódosító link beállításaiban vedd fel az új mezőt a személy adatlapjáról, majd, kattitnts a  villáskulcs ikonra. Itt pipáld be a jelölőnégyzetet, és mentsd el, végül pedig nevezd el tetszőleges néven, és add meg az űrlap további opcionális beállításait a jobb oldai mezőkben.
  6. A kiküldeni kívánt sablonban kattints a változó (változó beillesztése)ikonra, majd az “Adatmódosító link” lehetőségből válaszd ki az imént elkészített “Adatmódosító linket
  7. Írj egy szöveget a sablonban, amire később kattinthatnak a címzettek, ( pl.: Leiratkozás XY-ról),másold ki az adatmódosító linket, jelöld ki a szöveget, majd kattints a link (linkbeágyazás) ikonra, és az URL mezőbe illeszd be. ( itt figyelj, hogy a “https://“ csak egyszer szerepeljen), végül pedig pipáld be a “Kapcsolat azonosítást”, és a “Beszúrás” gomb segítségével véglegesítheted az elkészült linkedet, a beillesztett hosszú linket pedig töröld ki a sablonból.

 

Az így elkészült sablon leveledben lesz egy “Leiratkozás XY-ról” nevű adatmódosító link, amire kattintva a címzett adatlapján bepipálódik a létrehozott mező, így lehetséges kategorizálni hogy a címzett miről iratkozott le, és a későbbiekben szűrő segítségével csak azoknak küldeni hírlevelet egy adott témában, akiket tényleg érdekel.

A teljes leiratkozó link minden esetben bekerül a sablon levélbe. Ha szeretnéd ezt is testre szabni, kövesd az itt felsorolt lépéseket.