Több fájl feltöltése egy mezőbe – már nálad is aktív!

Egy ügyfélhez tartozik több fotó, szerződés, aláírásra váró dokumentum is? Akkor a több fájl feltöltése fejlesztés pont neked való!

Mostantól a te rendszeredben is elérhető: több, mint 200 fájlt is feltölthetsz egyetlen fájl mezőbe, de maradhatsz az eddigi egy fájlos, felülírós módszernél is. 

Inkább élesben néznéd, hogy hogy működik a több fájl feltöltése? Katt ide a videóhoz, ahol lépésről lépésre megmutatom neked!
 

Miért hasznos a több fájl feltöltése?

Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, először nézzük meg, hogyan is működött eddig a fájl mező a MiniCRM adatlapokon.

egy fájl feltöltése

Eddig ezekben a mezőkben egy fájlt lehetett tárolni, az új fájl feltöltése felülírta az előzőt, ami utána átkerült az adatlapi előzmények közé. 

A fájl mezőben mindig az utoljára feltöltött fájl érhető el az egyszeri feltöltés esetén. 

Egyáltalán miért hasznos fájlokat feltölteni az adatlapra? 

  1. A fájl mező alkalmas például ajánlat, fotó, szerződés, vagy számla PDF-ben történő feltöltéséhez és nyilvántartásához. Tehát ha rendszerezetten, egy helyen szeretnéd tartani az ügyfélhez tartozó dokumentumokat, mindenképp adj fájl mezőt az adatlaphoz.
  2. A fájl mezőre lehet hivatkozni sablonban, mint változó. Ilyenkor mindig az utoljára feltöltött fájlra fog hivatkozni az adott mezőből, tehát egy letöltési linket küld a címzettnek (regisztráció/bejelentkezés nélkül le tudja tölteni, így nem foglalja az e-mail tárhelyeket). Ez hasznos például, ha egy szerződésből, ajánlatból mindig a legfrissebb verziót szeretnénk kiküldeni. Itt olvashatsz bővebben a mezőtípusokról, és a megszokott fájl mezőről. 

 

Nézzük, hogy működik a gyakorlatban a több fájl feltöltése opció, és kinek lesz ez igazán hasznos!

több fájl feltöltése

 

  • több fájl feltöltése esetén egy fájl mező akár 256 dokumentumot is képes tárolni
  • a fájlokat egyesével tudod törölni, ez esetben bekerül a törölt fájlról egy bejegyzés az előzmények közé
  • le is tudod tölteni a fájlokat egyszerre egy zip fájlban
  • az eddig megszokott módon az összes feltöltött fájlt ki tudod küldeni emailben egy változó segítségével – figyelem! Ebben az esetben az összes fájl kiküldésre kerül az ügyfélnek!
  • sőt, az ügyfeleid is fel tudnak tölteni egyszerre több fájlt, ha ilyen mezőt adsz hozzá a weboldaladra elhelyezett űrlapodhoz

Kinek lesz igazán hasznos ez a funkció, és hogy lehet bekapcsolni?

  1. Ingatlanokkal foglalkozol? Töltsd fel a fotókat a MiniCRM applikáción keresztül a mobilodról a megfelelő adatlapra már a bejáráson! Ezt meg is mutatom a videóban, 2 módszer közül is választhatsz. A díjmentes MiniCRM appot telepítheted Androidra és iPhone-ra is.
  2. Bármilyen fotó, fotók feltöltésére alkalmas a mező, így ha például karbantartással, szervízzel, ruhakészítéssel, dekorációkkal, vagy bármilyen vizualitást igénylő területen dolgozol, biztosan nagy hasznát fogod venni.
  3. Néhány kattintással kiküldhető vagy bekérhető bármilyen fotó ügyfélnek és ügyféltől – felmérés, ajánlatadás előtti információgyűjtés során felbecsülhetetlen segítség!
  4. A feltöltött dokumentumok nem csak fotók lehetnek, hanem bármilyen dokumentum és PDF. Nagyon gyakori, hogy az ügyfelek egy több oldalas szerződést oldalanként tudnak csak visszatölteni – immár ennek sincs akadálya. 
  5. Ha MiniCRM-mel generálsz PDF-et Google Driveról, vagy PDF-et sablonból (a cikk alján találod ennek a leírását), természetesen ezeket a doksikat is van lehetőséged feltölteni a mezőbe.

Hogyan lehet bekapcsolni a több fájl feltöltése funkciót a mezőknél?

FONTOS, hogy továbbra is van lehetőséged azt választani, hogy egy fájlt tartalmazzon egyszerre a mező, és ezt az új fájl feltöltése írja felül. Ez nagyon hasznos, ha mindig a legfrissebb szerződésre, árajánlatra van szükséged, amit akár ki is küldsz ügyfeleidnek automatizált emailekben. 

Viszont ha kipipálod a ‘Több file feltöltés engedélyezése’ mezőt, bekapcsolod ezt az új funkciót.

több fájl feltöltése

 

Jelentkezz be a saját rendszeredbe, és próbáld ki az új fájl mezőt: www.minicrm.hu

Javaslatod van az új funkció, vagy a mobil alkalmazás működéséhez? Hiányzik valami a gyakorlati használathoz?
  • Nézd meg a Kívánságlistán, lehet, hogy már felkerült a kérések közé!
  • Lájkold a meglévő kérést, ha szerepel benne a te igényed! A legtöbb lájkot kapott kérések közül válogatunk, mikor javítunk a meglévő funkciókon, vagy újat akarunk gyártani nektek!
  • Vedd fel új kívánságként, ha nem találod a korábban felvett kérések listájában!