Csoport korlátozott jogosultságok

Csoport korlátozott jogosultságok

MiniCRM-ben létre lehet hozni felhasználói csoportokat, amikhez “Csoport korlátozott” felhasználókat lehet rendelni.

Új (2020. November utáni) ügyfeleinknél, hogy a csoport korlátozott felhasználókhoz csoportot rendelhess, a Jogosultság + bővítménynek aktívnak szükséges lennie rendszeredben.

Ez akkor hasznos, ha több, egymástól elkülönülve dolgozó értékesítési csapat dolgozik egy üzletágban. Egy csoportban lévő csoportos felhasználók rálátnak egymás ügyfeleire csoporton belül, de más felhasználók/csoportok ügyfeleit nem érik el.

Így meg lehet valósítani, hogy egy rendszeren belül, egységes módszerekkel dolgozzon több csapat is, anélkül, hogy egymás adatait látnák, vagy zavarnák egymás munkáját.

Egy felhasználó csak egy csoporthoz tartozhat!

Csoportokat Adminisztrátor felhasználó vehet fel a Beállítások > Felhasználók oldalon, a tetszőleges felhasználó profilján a “Csoport” mező melletti villáskulcsra kattintva.

A felugró ablakban szerkesztheted a felhasználói csoportokat.

csoport korlatozott jogosultsag

*Csak csoporton belüli adatokhoz férhet hozzá.

Csoport korlátozott menedzser

Csak azoknak a felhasználóknak az adatlapjait látja, akik ugyanabban a felhasználói csoportban vannak mint ő, a csoportban lévő többi felhasználó jogosultságától függetlenül.

Csoportszintű riportokat is lát, így ezt a jogosultságot egy-egy felhasználói csoport vezetőjének érdemes adni.

Csoport korlátozott

Csak azoknak a felhasználóknak az adatlapjait látja, akik ugyanabban a felhasználói csoportban vannak mint ő, a csoportban lévő többi felhasználó jogosultságától függetlenül.

A csoport korlátozott és csoport korlátozott menedzser felhasználók csak azokhoz a szűrőkhöz férnek hozzá a rendszerben, amelyeket az azonos csoportban lévő korlátozott felhasználók hoztak létre.

Nem “Csoport” felhasználók hozzáadása

Olyan felhasználót is hozzá lehet adni csoporthoz, akinek nem “Csoport” jogosultsága van. Ilyenkor a felhasználó adatlapjaihoz minden, a választott csoportban lévő felhasználó is hozzáfér majd. Másban nem változik a felhasználó jogosultsága.