Keresés korlátozott jogosultsággal

Két lehetőség van akkor, ha egy korlátozott jogosultásággal rendelkező felhasználó szeretné használni a keresőt vagy új adatlapot szeretne felvenni a rendszerbe.

Az alap működés az, hogy korlátozott jogosultsággal csak azok az Adatlapok/Cégek/Kapcsolattartók láthatók, ahol a felhasználónak van nyitott teendője vagy ő az adatlap felelőse.

Ebben az esetben, ha egy olyan Céget/Kapcsolattartót szeretne rögzíteni a rendszerben, aki már fel van véve, akkor duplikációkat generálhat, mivel a fenti okok miatt nincs jogosultsága látni őket, így nem tud arról, hogy benne vannak már a rendszerben.

A korlátozott felhasználók láthatják az úgynevezett Központi User adatlapjait is.
Amikor adatbetöltésből, API-val, vagy űrlapkitöltésből érkezik új adatlap, aminél nincs előre meghatározva felelős, és emellett Új ügyfél kapcsolattartó sincs megadva a rendszerben, akkor az adatlap felelőse a rendszered nevével megegyező központi felhasználó lesz. Az ő adatlapjait az összes felhasználó láthatja, és meg is nyithatja.

Ha lehetőséget szeretnél adni arra, hogy a korlátozott felhasználó lássa azt, hogy a Cég/Kapcsolattartó benne van-e a rendszerbe, akkor ezt a BeállításokRendszer oldal alján tudod szabályozni. Ezt rendszerszinten tudod megadni és nem felhasználószinten, így minden korlátozott felhasználóra érvenyes lesz a beállítás.

Ekkor a korlátozott jogosultsággal rendelkezők esetében a kereső kis módosítással ugyanúgy működik, mint másoknál.

Ha a keresőbe elkezdi beírni a nevet, email címet, telefonszámot, akkor a legördülő listában is és a találati listában is látni fogja, hogy benne van-e az Adatlap/Cég/Kapcsolattartó a rendszerben vagy sem.

Viszont a kereső találati listájában csak azokat a sorokat tudja rákattintással megnyitni, amihez van jogosultsága.

A többinél kiírja a rendszer, hogy nincs jogosultsága a megtekintéshez és nem engedi őt tovább.

Emellett, ha egy olyan Céget/Kapcsolattartót szeretne rögzíteni a rendszerben, aki már benne van, viszont a fenti okoból nincs jogosultsága látni őket, akkor fel tud venni hozzájuk új adatlapot mert felajánlja őket a rendszer, miután elkezdi beírni a nevüket/email címüket/telefonszámukat.

Fontos, hogy a további adatlapokat nem fogja látni, csak ha ő a felelőse! A kereső nem jeleníti meg azon adatlapokat, melyeken a korlátozott felhasználónak mindössze egy, vagy több teendője van és nem Ő a konkrét felelőse.